Gastronome - delikatešu tirgus
P.-Pk. 10:30-20:00
S. 10:30-20:00
Sv. 10:30-17:00
Gastronome grilbārs
P.-Pk. 12:00-20:00
S. 11:00-20:00
Sv. 11:00-17:00
Decorum - apdare un interjers
P.-Pk. 10:30-19:00
S. 10:30-18:00
SV. SLĒGTS
Galleria - preces mājai un interjers
P.-S. 10:30-19:00
Sv. 10.30-17.00
mc2
Jūras velšu festivāls Gastronome 22. un 23. oktobrī!
21 oktobris 2016
Simtiem dažādu zivju un jūras velšu – omāri, krabji, mīdijas, jūras ķemmītes, haizivis, zobenzivis. Svaigas jūras veltes no visas pasaules!
Divas dienas – daudzveidīgas degustācijas, meistarklases, kā arī dažādas aizraujošas aktivitātes.

Īpašie piedāvājumi, jaunumi un degustācijas delikatešu tirgū
22. un 23. oktobrī – visas dienas garumā:


Gastronome delikatešu tirgus piedāvā izcili plašu un bagātu zivju izvēli, jūras velšu festivālā mūsu sortimentā būs iespējams iepazīt vairāk nekā 60 dažādu zivju un jūras velšu!

Norvēģu un skotu lasis, tuncis, sardīnes, Grenlandes āte, jūras plaudis un asaris, zobenzivs, jūras velns, pagagaiļzivs, mīdijas, makrele, dorada, kalmārs, arktiskā menca, marlīns kā arī dažādas saldūdens zivis.

Sortimenta daudzveidību un svaigumu garantē tiešās piegādes, kuras Gastronome saņem divreiz nedēļā no vairāk nekā 15 pasaules valstīm, neskaitāmi daudzām un dažādām jūrām, kā arī 3 okeāniem.

Festivāla laikā Jūs priecēs izmeklētu garneļu piedāvājums no Mozambikas, Indijas, Tanzānijas, Dienvidamerikas, kā arī Indijas okeāna garneļu sets.

Zivju gastronomija – 14 dažādu austeru veidi un ekskluzīvs jaunums – zelta austere Ostra Regal Gold, kas klāta ar zelta puteklīšiem.

Par godu festivālam svaigo zivju sortiments ir papildināts ar 8 eksotiskām zivīm, kas nākušas no Indijas okēana – Jums būs iespēja iepazīt sarkano krokeri, papagaiļzivi, sarkano snaperi, tunzivi, Gruperu, jūras barbi, marlīnu, zobenzivi, mahi-mahi un daudzas citas unikālas delikateses.

Jūras velšu un kulinārijas šedevru piedāvājums – omārs konjaka mērcē, rīsu nūdeles ar mīdijām kokosa pienā, kvinoja ar tīğergarnelēm, austere ar sieru, Atlantijas laša tartars, pildīts kalmārs ar dārzeņiem.

Jūsu izvēlei cepts jūras asaris, cepta jūras karūsa, papagaiļzivs un sardīnes, kūpinātas mīdijas, garneles un zutis. Grilēti astoņkāji un citas jūras delikateses. Visu veidu olīvām, kā arī saldētajiem “RSeafood” produktiem akcijas cenas.

Žāvēti augļi un rieksti šokolādē - vairāk nekā 10 dažādu veidu par īpašu festivāla cenu.
Jaunumi tējas nodaļā – La Via Del tēja, degustācijas, grieķu medus un īpašs jaunums no Itālijas - Café del Farro.

Šefkonditora jaunumi – vēl nebijuši pīrāgi, kūkas, saldas un sāļas smalkmaizītes. Īpaši festivālā - sāļais eklērs ar lasi un garnelēm, pīrādziņi ar šprotēm, torte ar siļķi, strūdele ar tunci, torte ar ķiršiem un marcipānu, pīrādziņi ar biezpiena sieru un zaļumiem un daudz kas cits.

Saldumu cienītājus iepriecinās jaunākie gardumi no Venchi un La Perla Di Torino, savukārt degustāciju cienītāji varēs nogaršot Mackays mērci, džemu “La Bonte di Casale”, kā arī vīnu "Bottega Vinai Pinot Nero Trentino DOC".


Indijas okeāna eksotiskās garšas - vakariņas Gastronome restorānā
22.oktobrī, plkst. 19.00


Jūras velšu festivāla kulminācija – vakariņas Gastronome restorānā.
Šajās vakariņās būs iespējams nobaudīt īpaši izmeklētu austeri - Zelta austeri Regal Ostra Gold, kas tiek audzēta Īrijā, Bannow līcī ar franču zināšanām. Pateicoties saulei un šai vietai raksturīgajam ūdenim,  līcī ir ļoti daudz planktonu, kas ļauj izaugt lieliskai Ostra Regal Gold austerei. Austere ir īpaša ar to, ka audzēšanas laikā austeres berzējas viena pret otru, kā rezultātā austeres aug nevis garumā, bet dziļumā, līdz ar to tām ir vairāk gaļas. Šo austeru garša ir salda un maiga.
Austeres gliemežvāks ir klāts ar viegliem zelta puteklīšiem, kas var iekļūt arī austeres iekšpusē. Izmeklēta austere īpašiem svētkiem – tādiem kā ikgadējais jūras velšu festivāls Gastronome!

Vakariņu ēdienkarte:
• Austere ar zelta puteklīšiem - Ostra Regal Gold
• Lielacu tuncis, akmeņasaris, Argentīnas garnele, makrele, kalmārs, arktiskā menca
• Senegālas garnele, sarkanā krokere
• Deserts

Cena 47.00 EUR
Tālrunis rezervācijai: 671 520 80.
Gastronome restorāns, Brīvības iela 31.

Īpašais jūras velšu festivāla brančs Gastronome grilbārā.
22. un 23.oktobrī no 11.00 līdz 13.00 un no 13.30 līdz 16.00


Jūs sagaida īpaši bagātīgs un unikāls sortiments, izmeklētas delikateses no Indijas okeānā mītošās Reinjonas salas. Jums būs iespēja nobaudīt eksotiskus ēdienus, kā arī naturālos produktus, piemēram, sarkanās krokeres karpačo, Lielacu tunča tartaru, milzu kalmāru, austeres, mīdijas, garneles un daudz ko citu.
Tā kā šī Indijas okeāna sala ir vaniļas dzimtene, Jums būs iespēja nobaudīt arī izsmalcinātus desertus ar vaniļu.

Tālr. rezervācijai 67019619 vai 67019634.
Piedāvājuma cena 21 EUR. Cenas bērniem: līdz 5 gadiem bez maksas, 5-10 gadiem 7,50 EUR.
Gastronome grilbārs, Krasta 68a.


Jūras velšu festivāla A La Carte brančs Indijas okeāna vilinājums
21., 22. un 23.oktobrī no 12.00 līdz 16.00


Aicinām Jūs uz jūras velšu festivāla A La Carte īpašo sestdienas branču, kas būs piepildīts ar eksotiskām Indijas okeāna notīm no Reinjonas salas!
Šī vulkāniskās izcelsmes sala atrodas Indijas okeānā, aptuveni 700 kilometrus no Madagaskaras un 200 kilometrus no Maurīcijas. Reinjonas salas virtuvi raksturo tādas garšvielas kā karijs un kurkuma un eksotiskas jūras veltes, kas būs pārsteigums ikvienam gardēdim.
Jūsu izvēlei īpaši izmeklēti ēdieni, kas tiks gatavoti, izmantojot delikateses un garšvielas, kas nāk no šī eksotiskā reğiona. Mūsu piedāvājumā:
• Austeres UMAMI
• Salāti ar rozā garnelēm, svaigu mango, avokado, bazilika lapām un citronmērci
• Zilās mīdijas kokosa pienā ar fenheli, sezama eļļu un čilī pipariem
• Papagaiļzivs ar kartupeļu-trifeļu biezeni un blanšētiem dārzeņiem
VAI
• Mazie kalmāri ar spinātiem baltvīnā un krāsnī ceptiem tomātiem
• Šokolādes BavaRua - šokolāde, kafija un vaniļa
Ēdienus papildinās dzirkstošais vīns, ko varēsiet baudīt bez ierobežojuma.

Jūras velšu festivāla īpašā cena - 29 EUR.
Tālrunis rezervācijai: 671 520 80.
Gastronome restorāns, Brīvības iela 31.


Gastronome restorāna un grilbāra dienas ēdienkarte Jūras velšu festivāla laikā
Restorānā un grilbārā Gastronome


Mix tartars un karpačo-marlīns, papagaiļzivs, zobenzivs 18.90
Mix grill plate-marlīna fileja, papagaiļzivs, zobenzivs, Indijas garneles  29.30
Marlina fileja ar olīvu mērci 13.50
Mahi-mahi steiks 27.00
Snapera steiks 23.60
Papagaiļzivs fileja ar baltvīna mērci 18.00
Zobenzivs steiks ar olīvu mērci 21.00
Grilētas Indijas garneles 26.00

Gaidīsim Jūs gada lielākajā pasākumā – Jūras velšu festivālā Gastronome!

Delikatešu tirgus un restorāns Gastronome, Brīvības iela 31, tālr. informācijai 6 715 205 0
Delikatešu tirgus un grilbārs Gastronome, Krasta 68a, tālr. informācijai 6 701 961 9
uz augšu