Gastronome - delikatešu tirgus
P.-Pk. 10:30-20:00
S. 10:30-20:00
Sv. 10:30-17:00
Gastronome grilbārs
P.-Pk. 12:00-20:00
S. 11:00-20:00
Sv. 11:00-17:00
Decorum - apdare un interjers
P.-Pk. 10:30-19:00
S. 10:30-18:00
SV. SLĒGTS
Galleria - preces mājai un interjers
P.-S. 10:30-19:00
Sv. 10.30-17.00
Gastronome
Big Catch Day: vakariņas ar marlīnu
27 februāris 2017


Tradicionālā Big Catch Day grilbārā Gastronome šo ceturtdien, 2.martā, tiks veltīta marlīna zivij - vienam no galvenajiem Hemingveja stāsta "Sirmgalvis un jūra" varoņiem.

Marlīns mājo Pasaules okeāna tropisko un subtropisko ūdeņu joslā. Šī gigantiska zivs spēj attīstīt ātrumu līdz 130 km/h, ir slavena ar savu nesavaldāmu cīnītājas raksturu un to augstu novērtē zvejnieki, kas meklē asas izjūtas. Uz šodienu paša lielākā šīs zivs eksemplāra svars ir bijis 829 kg un tā garums bija 3,75 m. Marlīna makšerēšana ar spiningu atstāj neaizmirstamus iespaidus. Hemingveja sirmgalvis medīja marlīnu veselas trīs dienas un šī zivs kļuva par viņa mūža galveno lomu.

Marlīna gaļa tiek augstu novērtēta dažādu valstu virstuvēs. Tās sastāvā ir ļoti daudz veselīgu vielu: fosfors, vērtīgas omega-3 taukskābes, kā arī vairāki vitamīni. Marlīna lietošana uzturā samazina sirds asinsvadu slimību risku, palīdz izvairīties no depresijas un uzlabot garastāvokli, uzlabo smadzeņu funkcionēšanu, redzi, veicina svara samazināšanu, un pat, pēc vairāku zinātnieku uzskatiem, ir onkoloģisko slimību profilakses līdzeklis.

Lūk kā tās garšu atzinīgi aprakstīja Hemingvejs: "Viņš pakošļāja gaļu, novērtējot tās kvalitāti un garšu. Gaļa bija cieta un sulīga, kā liellopam, kaut arī ne sarkana. Tā nebija šķiedraina, un sirmgalvis zināja, ka tirgū par to iedos pašu augstāko cenu".

Blakus eksotiskai marlīna gaļai vakariņu ēdienkartē būs: salātu bārs, karpačo, zivju Veloute un saldumi Petit four. Un tas viss tikai par 29 euro.

Sākums 18.00.

Telefons rezervēšanai: 67019619.

Gastronome - labākais jūras velšu grilbārs Rīgā!

mc2, Krasta iela, 68а

uz augšu