Jūras ķemmītes (Pecten maximus) ir lielākie un vērtīgākie moluski, kuru ēdamā daļa sasniedz 25% no to svara. Pamatā tās audzē Kanādā, taču tiek piezvejotas arī pie Skandināvijas krastiem. Jūras ķemmītes ir lielisks proteīna, selēna un B vitamīnu avots ar zemu tauku saturu. Jā, jā – pieejamas olbaltumvielas praktiski bez taukiem! Paši izsmalcinātie gardēži jūras ķemmītes bauda svaigā veidā. Tās tiek piedāvātas arī kaltētas, taču visbiežāk ķemmītes grilē un pasniedz piemeklējot piedevas un garšvielas ar izteiktu, bet neuzbāzīgu garšu, lai nenomāktu pašu delikatešu baudījumu.
Aicinām novērtēt jūras ķemmīšu mīksti sulīgo konsistenci ar izsmalcināti maigo, nedaudz krabja gaļai līdzīgo garšu "Gastronome" restorānos sākot ar šo ceturtdienu!
Restorānu adreses un kontakti pasūtījumiem:
Brīvības ielā 31 - tel. +371 67152080
Krasta ielā 68A - tel. +371 67019619