Spāņu gliemeņu (spāniski: el mejillón) dzimtene ir Spānijas ziemeļu reģions – Galīcija. Tās, kopā ar ķiplokiem, olīveļļu un vīnu, veido tradicionālās spāņu virtuves mugurkaulu.
Spāņu gliemeņu krāsa mēdz būt dažāda – no spilgti oranžas, līdz pavisam bāliem toņiem. Gliemeņu krāsa ir saistīta ar saņemto saules gaismas daudzumu reģionā, kurā tās augušas - krāsas intensitāte noteikti nav uzskatāma par gliemeņu kvalitātes kritēriju.
Spāņu gliemenēm piemīt sulīgi salkana garša. Uzturvērtības ziņā tās nesatur daudz kaloriju un tikpat kā nemaz tauku, taču ir bagātas ar rezerves proteīniem un tādiem mikroelementiem kā dzelzs, mangāns, fosfors, kālijs, selēns un cinks, kā arī vitamīnu B12.
Aicinām šo ceturtdienu nobaudīt spāņu gliemenes mūsu restorānos „Gastronome”!
Restorānu adreses un kontakti pasūtījumiem:
Brīvības ielā 31 - tel. +371 67152080
Krasta ielā 68A - tel. +371 67019619