Gastronome - delikatešu tirgus
P.-Pk. 10:30-20:00
S. 10:30-20:00
Sv. 10:30-17:00
Gastronome grilbārs
P.-Pk. 12:00-20:00
S. 11:00-20:00
Sv. 11:00-17:00
Decorum - apdare un interjers
P.-Pk. 10:30-19:00
S. 10:30-19:00
SV. SLĒGTS
Galleria - preces mājai un interjers
P.-S. 10:30-19:00
Sv. 10.30-17.00
Gastronome
Zivju ceturtdienas restorānā Gastronome - šai nedēļai savvaļas akmeņasaris!
14 maijs 2015
Savvaļas akmeņasaris (Dicentrarchus labrax, angliski: sea bass)  galvenokārt ir okeāna zivs, taču reizēm iepeld no sāļā ūdens arī saldūdenī. Kā jau asaris – plēsīgs mednieks, tas stundām ilgi slēpjas akmeņos gaidot medījumu. Kā izcils pretinieks iecienīts tieši profesionālu makšķernieku vidū.

Eiropas jūras asari sāka audzēt komerciāliem nolūkiem Eiropā tūliņ pēc laša. Pirms pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem tos vēsturiski kultivēja piekrastes lagūnās, paisuma un bēguma rezervuāros, tagad šī ir kļuvusi par vienu no populārākajām zivīm zivsaimniecībās Grieķijā, Turcijā, Itālijā un Ēģiptē.

Akmeņasaris ir nozīmīgs vitamīna B6, magnija, fosfora un selēna avots, un kaut gan zivs baltā un stingrā gaļa tiek uzskatīta par diētisku, tā ir arī ļoti garšīga. Interesanti, ka šai zivij piestāv pat specifiskā anīsa garša, tāpēc nereti akmeņasaris tiek gatavots pievienojot pilienu „Pernod” liķiera vai fenheli.

Aicinām šo ceturtdien nobaudīt savvaļas akmeņasari mūsu restorānos „Gastronome”.

Restorānu adreses un kontakti pasūtījumiem:
Brīvības ielā 31 - tel. +371 67152080
Krasta ielā 68A - tel. +371 67019619

uz augšu