Skumbrija ir asarveidīgo kārtas (Scombridae) zivs ar teju vislielāko vitamīnu B12 un Omega-3 taukskābju saturu. Tajā ir pat divas reizes vairāk šo vērtīgo vielu nekā lasī vai mencā. Atlantijas skumbrija satur arī veselībai tik nozīmīgo fosfatidilserīnu (480 mg uz 100 gramiem gaļas), kas palīdz saglabāt efektīvu smadzeņu šūnu darbību.
Latviski skumbriju nereti sauc arī par makreli. Pārlieku neiedziļinoties zivju taksonomijas līkločos, var droši teikt, ka pareizi ir abi nosaukumi – gan skumbrija, gan makrele. Visbiežāk tā ir viena un tā pati zivs.
Aicinām jau ceturtdien mūsu restorānos “Gastronome” nobaudīt Atlantijas skumbriju, kura tikko nozvejota Ziemeļatlantijas okeānā!
Restorānu adreses un kontakti pasūtījumiem:
Brīvības ielā 31 - tel. +371 67152080
Krasta ielā 68A - tel. +371 67019619