Čīles jūras asari (sauktu arī par Patagonijas ilkņzivi) nereti uzskata par visgaršīgāko no tirgū pieejamajām premium klases zivīm. Tās nevainojami balto fileju gardēži dēvē par “balto zeltu” ne tikai tāpēc, ka Čīles asaris ir reti sastopams, bet tieši dēļ zivs augstās diētiskās uzturvērtības. Tomēr tā ir un paliek arī reta zivs – dēļ savas pārlieku lielās gastronomiskās popularitātes, Čīles asari ir aizliegts zvejot 24 pasaules valstīs. Katru gadu šim aizliegumam pievienojas arvien jaunas valstis, baiļojoties, ka pienāks brīdis, kad visi zivs pārstāvji būs izķerti.
Kulinārā ziņā, Čīles jūras asaris ir universāls, būdams tikpat kā bez asakām, asaris ir ideāls produkts prasmīga pavāra rokās. Pastāv neskaitāmas receptes tā pagatavošanā – to gatavo veselu, vai atsevišķus zivs filejas gabalus cep un grillē.
Aicinām jau šodien nobaudīt Čīles jūras asari mūsu restorānos “Gastronome”!
Restorānu adreses un kontakti pasūtījumiem:
Brīvības ielā 31 - tel. +371 67152080
Krasta ielā 68A - tel. +371 67019619