Kalmārs kulinārijā ir populārs. To gatavo visdažādāko zemju virtuvēs - Ķīnā un Itālijā, Kanādā un Portugālē un pagatavot to var dažādi, taču vispazīstamākais ir mīklā apcepts gredzenos sagriezts kalmārs, ko pasniedz bez piedevām, ar citronu. Tieši tāpat, kā to darīja tūkstots gadus atpakaļ Vidusjūras zemēs. Arī pats kulinārijā izmantotais vārds “kalmārs” ir nācis no itāļu nosaukuma šim galvkājim -“calamari”.
Tāpat kā daudzas citas jūras veltes, kalmāri satur daudz minerālu un vitamīnu – tie ir labs vitamīnu B12 un B13 avots, kas palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs un tajos ir daudz fosfora, kurš nepieciešams, lai vairotu kalciju zobos un kaulos.
Aicinām nobaudīt kalmāru fileju mūsu restorānos “Gastronome” jau šo ceturtdien.
Restorānu adreses un kontakti rezervācijai:
Brīvības ielā 31 - tel. +371 67152080
Krasta ielā 68A - tel. +371 67019619