Garneļvēži ir Rietumeiropā visai iecienīti vēžveidīgie, kas vizuāli atgādina omāru, savukārt izmēra ziņā līdzinās upes vēžiem. Dažādās kultūrās tos dēvē atšķirīgi. Ja Britu salās garneļvēžus sauc par Dublinas garnelēm, tad Itālijā par skampi garnelēm, bet Skandināvijā to nosaukums ir Norvēģijas omārs vai Islandes lobsters. Tradicionāli garneļvēži tiek zvejoti Atlantijas okeāna ziemeļaustrumu ūdeņos - no Īslandes un Norvēģijas līdz pat Marokai.
Īpaši vērtīga ir to maigā, sulīgā un diētiskā gaļa, kas atrodas astes daļā. Garneļvēžu gaļa satur daudz olbaltumvielu, taukskābju, kā arī tādus cilvēka organismam noderīgus elementus, kā cinku, fosforu, varu un selēnu.
Aicinām nobaudīt garneļvēžus restorānos „Gastronome“!
Restorānu adreses un kontakti rezervācijai:
Brīvības ielā 31 - tel. +371 67152080
Krasta ielā 68A - tel. +371 67019619