Gastronome šefpavārs Jevgēņijs Ponomarjovs aicina Jūs nobaudīt trīs veidu Jūras mēles!
Jūras mēle pieder pie plekstveidīgo zivju sugas. Zivij tikpat kā nav asaku, tās garša ir maiga, turklāt gaļa nav trekna. Tāpēc tā ietilpst daudzu tautu ēdienkartē. Agrākos laikos ar Jūras mēli mielojās tikai augstmaņi, un arī mūsdienās tā tiek uzskatīta par delikatesi. Šī zivs dienu pavada ierakusies smiltīs, tāpēc to zvejo tikai naktī. Pagatavošanas metodes mēdz būt dažādas, atkarībā no reģiona un zivs izmēra. Filejas gabali bieži tiek pasniegti ar mērci, kas pagatavota no baltvīna un citronu sulas, taču tos var arī vienkārši cept.
Aicinām nobaudīt Jūras mēles restorānos „Gastronome“!
Restorānu adreses un kontakti rezervācijai:
Brīvības ielā 31 - tel. +371 67152080
Krasta ielā 68A - tel. +371 67019619