Gastronome - delikatešu tirgus
P.-Pk. 10:30-20:00
S. 10:30-20:00
Sv. 10:30-17:00
Gastronome grilbārs
P.-Pk. 12:00-20:00
S. 11:00-20:00
Sv. 11:00-17:00
Decorum - apdare un interjers
P.-Pk. 10:30-19:00
S. 10:30-18:00
SV. SLĒGTS
Galleria - preces mājai un interjers
P.-S. 10:30-19:00
Sv. 10.30-17.00
mc2
Reaton un Coswick seminārs dizaineriem par grīdas segumiem
15 aprīlis 2021

SIA “Reaton”, sadarbībā ar Baltkrievijas uzņēmumu “Coswick” LTD, organizēja starptautisku tiešsaistes semināru ““There are 360 degrees, so why stick to 1?” @ZahA HAdid. Limitless possibilities with Coswick Hardwood Flooring”, uz kuru tika aicināti dizaineri no Latvijas un Āzijas valstīm

Semināra nosaukums “There are 360 degrees, so why stick to 1?” atspoguļo mūsdienu cilvēku vēlmi saglabāt jau ierastās standarta izvēles un necensties meklēt citus risinājumus. Toties dizaineri ir tie, kuri spēj un palīdz klientiem šo ieradumu mainīt. Reaton ir par attīstību, sortimenta paplašināšanu un aktuālāko produktu nodrošināšanu saviem klientiem. Organizējot tiešsaistes semināru, galvenais mērķis bija iepazīstināt dizainerus ar jaunākām starptautiskām tendencēm grīdas segumos, sadarbības partnera produkciju un dizaineru rīkiem, kurus pielietot dažādu projektu realizēšanā.

Tiešsaistes seminārā tika aplūkotas četras tēmas:

  • Ne jau skaistums iztur laiku” – par uzņēmumu “Coswick” LTD,
  • Nozīmīgākie projekti,
  • Neierobežotas iespējas kopā ar “Coswick Hardwood Flooring”,
  • Dizaineru rīki.

Reaton iesaka izvēlēties sadarbības partneru produkciju, jo uzņēmuma darbības vērtības, kā integrēts ražošanas process, inovatīvu tehnoloģiju izmantošana, laikā nodrošināta produktu piegāde un pielāgošanās klientu vajadzībām, nodrošina aukstas kvalitātes grīdas segumu risinājums dzīvojamo un sabiedrisko telpu dizainiem.

Reaton tirdzniecības vietās Čiekurkalna 2.līnijā 74 un Krasta ielā 68a ir iespēja apskatīt, iegādāties un pasūtīt klasiskus vai atšķirīgus un oriģinālus grīdas segumus – masīvkoka, ševrona (franču skujiņas), skujiņas, moduļveida un trīs slāņu Click savienojuma parketu.

Šobrīd tirgū plašu sortimentu piedāvā vairums uzņēmumi. Coswick LTD viena no unikalitātēm ir ekosistēmas nodrošinājuma risinājumi ražošanas procesā. Visi produkti ir izgatavoti no dabīgā koka. Ražošanas procesā izmantotie materiāli tiek izvēlēti, pamatojoties uz stingrām ekoloģiskās drošības prasībām. Kokmateriāli  tiek iegūti, izmantojot tīras ciršanas procedūras un videi draudzīgu praksi, kas nerada ozolu un ošu mežu samazināšanos.

Pieprasījums pēc dažāda veida koksnes dizaina grīdas segumiem pēdējos gados ir izteikti mainījies. Ja iepriekš klienti izvēlējās “Clean” jeb tīra dizaina un bez zaru vietām grīdas segumus, tad šobrīd aktuāli ir “Rustic” un “Mixed” koksnes grīdas segumi.

1.att. Starptautiskās tendences grīdas segumu koksnes dizainā. 

             “Rustic” koksnes grīdas ir vismazāk šķirotas un ir vistuvāk dabiskajam dizainam ar izteiktām zaru vietām. Tām piemīt dabiska koka tekstūra un plašas vizuālās atšķirības toņos. Mixed” koksnes grīdas segumus raksturo dažādu krāsu un koksnes veidu dizains grīdas segumā. 

             Pēdējo gadu tendence ir izvēlēties gaišus grīdas segumus, savukārt pieprasījums pēc tumšu krāsu un dekoru grīdām samazinās. Šādas tendences izmaiņas ietekmē klientu vēlme pēc gaišiem, dabiskiem dekoriem un krāsām projektos. Turklāt gaišie grīdas segumi ir universālāki un vieglāk integrējami dažādos interjera stilos.

2.att. Grīdas segumu dekoru starptautiskās tendences. 

             Atbilstoši tendenču izmaiņām, SIA Reaton tirdzniecības vietās ir iespēja izvēlēties un pasūtīt aktuālākos, vairāk nekā 80 toņu, parketa dizaina risinājumus, no Coswick jaunākā sortimenta. Moduļu parkets apvieno tradicionālo un mākslinieciskā parketa estētiku, kas nodrošina nevainojamu ģeometriju, augstas kvalitātes apdari un strukturālo uzticamību. 

             Ja mozaīkas grīdas segumus izteikti vairāk izmantoja projektos ar mazu telpu kvadratūru, kā dzīvokļos un privātmājās,  tad pēdējos gados šī tendence ir mainījusies. Pateicoties toņu, ornamentu daudzveidībai un funkcionālajam lietojumu spektram, varam vērot, ka mozaīkai priekšroka tiek dota sabiedrisko ēku un komerctelpu projektu būvniecībā. Turklāt mozaīkas grīdas segumus arvien vairāk sāk izmantot virs grīdas apsildes sistēmas.

3.att. Grīdas segumu dekoru starptautiskās tendences. 

              Pirms desmit gadiem vairāk nekā 50% klientu izvēlējās šauru dēļu grīdas segumus, bet šodien šī tendence ir mainījusies, galvenokārt izvēloties platu dēļu grīdas segumus. 

              Reaton partnera produkcija ir augsti novērtēta tirgū, un to pierāda projektu skaits, kas tiek realizēti kopā ar pasaulē zināmiem dizaineriem un arhitektūras uzņēmumiem, kā “Yabu Pushelberg”, “The Gettys Group”, “INC Architecture & Design”.

  • Hoffmann La Roche Headquarters”, Bāzele, Šveice. Veselības aprūpes uzņēmuma ēkas būvniecības projekts, sadarbība ar uzņēmumu ROSER AG. Produkts - Customised Oak              3 layer (ozola 3 slāņu parkets) T&G 82,55 mm, wide. Apjoms: 1300 m2.
  • “Sommerro Hotel”, Olso, Norvēğija. Viesnīcas būvniecības projekts, sadarbībā ar uzņēmumu ParkettPartner AS un dizaina uzņēmumu Grecodeco Inc. Produkts: 3-layer plank hardwood flooring CosLoc 5G ar ozolkoka rakstu un toni. Apjoms: 5750 m2. 
  • “Marriott Hotel”, Ilinoisa, Čikāga, ASV. Sadarbība ar Eco Smart un dizaina uzņēmumu The Gettys. Produkts: Oak 3-layer T&G (19,05x190x600…2100 mm). Apjoms: 1300 m2. Speciāli šim projektam tika izstrādāts īpašs parketa tonis un atbilstoši viesnīcas komercplatībai, grīdas segumam bija jābūt ar augstu nodilumizturību, stabilitāti un pret ķīmisko vielu iedarbību izturīgam. 
  •  “The Ritz-Carlton Hotel”, Manhatana, Ņujorka, ASV. Sadarbība ar uzņēmumu “Doma Source” un dizaina uzņēmumu “Yabu Pushelberg”. Produkts: Oak 3-layer (OBO) T&G (19,05x127x600…2100 mm). Apjoms: 10 000 m2. Šī projekta sarežģītākā nianse bija ražot grīdas segumu, kas izturētu augstu kondicionēšanas sistēmu un zemu mitruma līmeni. 
Laikā, kad grīdas segumu tirgū ikvienam ir neierobežotas izvēles iespējas, SIA “Reaton” nodrošina klientiem individuālas  konsultācijas pie jomas speciālistiem un to ieteikumus, lai grīdas segumu izvēle būtu patīkams un viegls process. Mums ir svarīgi, lai ikviens atrastu piemērotāko, kvalitatīvāko risinājumu, tādēļ sadarbojamies ar labākajiem grīdas segumu ražotājiem. Reaton apdares materiālu veikalos ir pieejami dažādi risinājumi: 
  • Augstas kvalitātes ražošana procesa– grīdas segumi ar kvalitatīvu struktūru, kas sniedz tādas priekšrocības kā ilgstošu noturību un izturību pret dažādu vides faktoru ietekmi. 
  • Plašs risinājumu klāsts – šobrīd aktuāli grīdas segumu izvēlē ir tas, ka klienti vēlas dažādu veidu koksnes kombinācijas, vienā krāsā, biezumā un apdarē. Pie mums ir iespēja iegādāties aktuālos grīdas segumus no Coswick  un citiem ražotājiem, kā arī veikt individuālus pasūtījumus. 
  • Produktu saderība, elastīgums un speciāli risinājumi – kvalitāte, daudzveidīgs sortiments un dažādu toņu, dizaina izvēles iespējas, kā arī unikāls, pēc individuāla pasūtījuma ražots grīdas segums. Tas var būt iespējams, jo Coswick sniedz iespēju radīt grīdas segumus, pielāgojot toņus, dizainu Jūsu vajadzībām kā arī īpašiem projektiem.
Lai atvieglotu darbu ar dažādu projektu klientiem, Reaton iesaka dizaineriem aplūkot Coswick  izstrādātos “dizaineru rīkus”, kas var kalpot par lielisku palīgu darba procesā un būtiski taupīt laiku. Coswick mājaslapas sadaļā “DESIGNERS AND ARCHITECTS” pieejama plaša informācija, kas ļaus ne tikai iedvesmoties, bet arī: 
  •  izveidot un salikt kopā dažādu grīdas segumu toņus un tekstūras, 
  •  iegūt informāciju, kā apvienot dažāda veida koksnes grīdas segumus,
  • izveidot un pasūtīt individuālus, ekskluzīvus grīdas segumus. 
Reaton interjera un apdares mājaslapas sadaļā NODERĪGI atradīsiet vizuāli iedvesmojošu un informatīvi vērtīgu materiālu ar vērtīgiem padomiem par grīdas segumu pareizu izvēli, veidiem, galvenajiem ieklāšanas un kopšanas nosacījumiem. 

             SIA Reaton grīdas segumu sortimentu un piedāvājumu var aplūkot mājaslapā: www.mc2.lv  vai sazinoties pa tālr.: 27883876; 67019639 un e-pastu: decorum@mc2.lv.

             Arī turpmāk SIA Reaton saviem klientiem un dizaineriem piedāvās iespēju apmeklēt dažādu tēmu tiešraides semināros, tādēļ aktuālākajai informācijai, aicinām sekot līdzi mājaslapā: reaton.lv  vai sociālajā tīklā: facebook.com/mc2.lv














1.



uz augšu